FR | NL

Advies van professionals voor een uitzonderlijk vlees.

Advies van professionals

enkele gouden regels

 1. Gebruik een pan met dikke bodem, deze behoud beter de warmte wanneer je het vlees erin legt.
 2. Warm deze pan goed op vooraleer je het vlees erin legt.
 3. Pas het formaat van de pan aan het vlees aan, als de pan te groot is verbrand je vetstof rondom.
 4. Laat je vlees op kamertemperatuur komen, je verbeterd de malsheid bij het bakken, vlees zal zijn eigen vet gebruiken om mooi te bakken.
 5. Voeg zo weinig mogelijk vetstof toe, gebruik ganzenvet om je vlees te bakken, deze is hitte resistent en geeft een mooie korstvorming.
 6. Draai je vlees niet te snel om, minimum 2 minuten laten bakken per zijde om een mooie bleu te bakken. 4 min wanneer je een saignant wilt. Dit is geen exacte tijd, hangt ook af van de dikte en structuur van het vlees.
 7. Prik niet in je vlees , neem een lepel of tang om het vlees om te draaien.
 8. Dep je vlees mooi droog alvorens het te kruiden.
 9. Kruid steeds je vlees voor het bakken met peper en zout, maar leg het dan ook onmiddellijk in je pan, zo voorkom je dat je vlees terug vochtig wordt door het gebruik van zout.
 10. Laat het rundvlees  altijd rusten voor je hem serveert. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich terug over het volledige stuk te verdelen. Leg het vlees bij voorkeur op een voorverwarmd bord met gril  en dek het af met aluminiumfolie.
 11. Laat het vlees net zo lang rusten als het gebakken werd.Leg je gebakken vlees nogmaali in de pan alvorens te serveren met een klontje verse boter en laat deze goudbruin worden.

 

© Clara Bella 2020(
Crèdit photographique
Kris Vlegels

Development
Ilmer BV