FR | NL

Advies van professionals voor een uitzonderlijk vlees.

Advies van professionals

Het goed grillen van vlees is een ware kunst. Een nauwgezette selectie van het beste vlees, een zelfbereide marinade en de perfecte grill techniek vormen de ingrediënten voor het grillen van een perfect stukje vlees.

Enkel het beste vlees voor de grill

Alles start bij de selectie van het beste stukje vlees. Dry-aged Holstein, vlees met veel zorg gerijpt gedurende 50 dagen  in een unieke omgeving wat zorgt voor een unieke, diepe smaak is de perfecte keuze voor grillen op houtskool. Voor de  smaak kies je best een stuk gemarmerd vlees, vlees rijk aan intramusculair vet. Tijdens het grillen, smelt dit vet weg en zorgt voor een zachte sappige vleestextuur met krachtige smaak.

Optimaal werken met houtskool

Verwarm je houtskool in het midden van je grill en laat het vuur 15 tot 20 minuten branden. Je houtskool wordt half-wit. Verspreid je houtskool dan naar de linker-of rechterkant, maar laat aan één van de twee kanten een ruimte vrij. Plaats het deksel op je grill gedurende 3 tot 5 minuten, tot het binnenin gloeiend warm is geworden. De perfecte grill techniek is deze waarbij het stuk vlees aan de buitenkant ‘geschroeid’ is en aan de binnenkant warm en sappig
dit zonder je houtskool vuur vat.

Hoe gril je een mooie rib-eye?

Haal je vlees uit de koelkast, laat ongeveer 30 tot 40 minuten op kamertemperatuur komen alvorens te grillen. Laat eventueel je rib-eye marineren in een heerlijke mengeling van kruiden en smaakmakers. Plaats het vlees op de warmste plek van de grill, niet boven het houtskool, dit om vuurvorming te voorkomen. Gebruik voor het verplaatsen van de rib-eye een speciale grill tang. Bak elke kant 2 maal gedurende telkens 4 minuten. Het resultaat is een mooi gegrilde bovenkant en onderkant in ruitvorm en een sappig, mals stukje vlees binnenin.


Laat even rusten 10 min aan 48° om een optimale sappigheid en textuur te bekomen alvorens aan te snijden.

© Clara Bella 2020(
Crèdit photographique
Kris Vlegels

Development
Ilmer BV