FR | NL

Een strenge selectie, mals en smakelijk vlees.

EIGENSCHAPPEN

  • 100% Nederlandse melkkoe
  • De koe is minstens 3 jaar oud
  • Ze is niet afgemest
  • Geslacht weeg ze ± 200 kg tot ± 400 kg
  • Slechts 8% van alle melkkoeien voldoet aan de selectiecriteria en wordt gerijpt

De selectie gebeurt op basis van de vorm en de vetspiegel. Deze moet mooi gemarmerd zijn.

RIJPINGSPROCES

  • Rijpen gebeurt enkel aan het been
  • De vlees moet in een aparte donkere cel hangen
  • De omgevingstemperatuur bedraagt 3° C
  • Een goede ventilatie is cruciaal
  • De luchtvochtigheid mag maximum 80% zijn

RESULTAAT

Pas na 7 weken is het optimale resultaat bereikt. Het vlees is malser, sappiger en smaakvoller. Het verliest zo’n 20% aan vocht waardoor het krachtiger en intenser proeft.

© Clara Bella 2020(
Crèdit photographique
Kris Vlegels

Development
Ilmer BV